Dasuquin pentru dureri și rigiditate articulară la câini - American Kennel Club (2024)

Câinii se confruntă cu dureri articulare, rigiditate și dureri la fel ca și oamenii. Acest disconfort le poate limita mobilitatea, îi poate împiedica să se bucure de activitățile lor preferate și, în cele din urmă, le poate afecta calitatea vieții. Chiar și acțiunile simple, cum ar fi săritul pe canapea sau urcatul scărilor, pot deveni dificile pentru câinii cu boli articulare, ceea ce este adesea supărător pentru proprietarii de animale de companie. În timp ce orice câine se poate confrunta cu dureri articulare, câinii de rasă mare și uriașă sunt deosebit de predispuși la dezvoltarea bolilor ortopedice.

Majoritatea bolilor articulare nu pot fi vindecate, dar există mai multe opțiuni disponibile pentru gestionare. Acestea includ intervenții chirurgicale, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, terapie fizică și suplimente. Tratamentul va depinde de ceea ce cauzează durerea articulară a câinelui dumneavoastră.

Boli comune ale articulațiilor la câini

Osteoartrita

De asem*nea, uneori numită și „boală articulară degenerativă”, osteoartrita apare atunci când cartilajul care amortizează articulațiile începe să se deterioreze. Acest lucru se poate întâmpla din cauza stresului repetitiv, a unei leziuni, a unei infecții, a geneticii sau a proceselor normale de îmbătrânire. Pierderea acestei perne protectoare are ca rezultat agravarea progresivă a durerii și a inflamației articulației.

Displazia șoldului și displazia cotului

Displazia articulației șoldului sau a cotului apare cel mai frecvent la câinii de rasă mare și gigant, deși pot fi afectate și alte rase. Displazia este o anomalie de conformație a articulației afectate, care duce la scăderea amplitudinii de mișcare, șchiopătare și deteriorarea articulației. În timp ce displazia șoldului și a cotului sunt de obicei ereditare, factori precum obezitatea și alimentația necorespunzătoare pot accelera progresia bolii.

Osteochondrita disecantă

Osteochondrita disecantă (OCD) este o boală a câinilor tineri, cu creștere rapidă, de rasă mare. OCD apare atunci când cartilajul care amortizează articulația se îngroașă în mod anormal. Cartilajul anormal este slab și ușor de deteriorat de activitatea normală și poate forma lambouri sau chiar se poate desprinde complet de osul subiacent. Acest lucru provoacă durere, inflamație și șchiopătare.

Luxație rotuliană

Luxația rotuliană este termenul medical pentru luxația rotulei. Aceasta este o afecțiune frecventă la câinii de rasă mică, dar poate apărea și la rasele mari. În cazurile ușoare, câinele poate sări sau să țopăi pe trei picioare pentru câțiva pași până când rotula revine în poziția normală. În cazurile severe, câinele poate purta piciorul permanent flexat, iar acest mers anormal îi poate predispune și la alte probleme ortopedice.

Tratarea durerii articulare la câini

Tratarea bolilor ortopedice la câini necesită, de obicei, o abordare multimodală. În funcție de tipul de boală articulară, medicul veterinar vă poate recomanda opțiuni precum:

  • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)
  • Modificări ale dietei și ale regimului de exerciții fizice
  • Fizioterapie
  • Chirurgie
  • Suplimente pentru articulații, cum ar fi Dasuquin
  • O combinație a tuturor celor de mai sus

Ce este Dasuquin?

Dasuquin este un supliment care promovează sănătatea articulațiilor la câini și pisici. Potrivit producătorului Nutramax Laboratories Veterinary Sciences, Inc. producătorul, formula sa este concepută pentru a stimula producția de matrice cartilaginoasă, pentru a proteja cartilajul și pentru a susține funcția articulară. Nutramax mai spune că Dasuquin este marca numărul unu de suplimente pentru articulații recomandată de medicii veterinari și că este cel mai complet supliment pentru sănătatea articulațiilor disponibil pe piață.

Dasuquin este compus din trei ingrediente principale:

  • Clorhidrat de glucozamină
  • Sulfat de condroitină de sodiu
  • Insaponificabile de avocado/soia (ASU)

Câteva varietăți de Dasuquin conțin, de asem*nea, metilsulfonilmetan (MSM). Medicul dumneavoastră veterinar vă poate ajuta să determinați care este cea mai bună formulă pentru câinele dumneavoastră.

De ce ar trebui câinele meu să ia Dasuquin?

Nutraceuticele precum Dasuquin pot ajuta la gestionarea durerii, la reducerea inflamației și la promovarea sănătății articulațiilor. Cercetările sugerează că Dasuquin poate fi la fel de eficient ca AINS în gestionarea osteoartritei cronice. Este sigur de administrat împreună cu alte medicamente, cum ar fi AINS, oferind o opțiune excelentă pentru tratamentul suplimentar al bolilor ortopedice canine.

În comparație cu alte medicamente utilizate în mod obișnuit, Dasuquin este, de asem*nea, util pentru prevenirea bolilor articulare. Câinii seniori pot beneficia de suplimentele de glucozamină pentru articulații în același mod în care o fac și oamenii seniori. La seniori, stratul protector de cartilaj dintre oase începe să se uzeze, provocând osteoartrita. În mod similar, câinii tineri foarte activi – cum ar fi atleții canini sau câinii sportivi – pot beneficia, de asem*nea, de un supliment care promovează sănătatea articulațiilor. Acești câini își supun articulațiile la o mare presiune, provocând deteriorarea cartilajului și predispunându-i la boli articulare. Dasuquin ajută prin protejarea cartilajului și stimularea funcției articulare sănătoase.

Efecte secundare ale Dasuquin

Dasuquin este sigur pentru majoritatea câinilor. Potrivit producătorului, nu există probleme de siguranță cunoscute sau efecte adverse asociate cu medicamentul. De asem*nea, nu există contraindicații sau interacțiuni cunoscute între Dasuquin și alte medicamente sau suplimente. Deși Dasuquin este în general considerat foarte sigur, este important să contactați medicul veterinar înainte de a începe orice medicament sau supliment nou pentru câinele dumneavoastră. Dacă observați orice schimbări la animalul dumneavoastră de companie după administrarea Dasuquin, cum ar fi vărsături, diaree, comportament diferit sau reacție alergică, nu-i mai administrați suplimentul și contactați imediat medicul veterinar.

Cum se compară Dasuquin cu alte suplimente pentru articulații?

Există multe suplimente pentru articulații canine diferite disponibile pe piață. Deoarece fiecare câine este diferit, cel mai bine este să contactați medicul veterinar înainte de a alege un supliment pentru câinele dumneavoastră. Medicul veterinar vă va putea recomanda cea mai bună opțiune în funcție de nevoile unice ale câinelui dumneavoastră. Aceasta este, de asem*nea, o ocazie excelentă pentru a discuta despre orice alte măsuri pe care le puteți lua pentru a îmbunătăți sănătatea câinelui dumneavoastră.

De unde puteți cumpăra Dasuquin pentru câini

Dasuqin este disponibil de la medicul veterinar, sau fără prescripție medicală. Consultați-vă cu medicul veterinar cu privire la formula și dozajul adecvate pentru câinele dumneavoastră înainte de a cumpăra Dasuqin online sau de la magazinul local pentru animale de companie. Rețineți că Dasuquin nu înlocuiește îngrijirea veterinară adecvată. Câinii cu afecțiuni articulare au adesea nevoie de terapie multimodală și de urmărire frecventă pentru a se asigura că rămân confortabili și activi. Medicul dumneavoastră veterinar vă va ajuta să determinați cel mai bun plan de tratament pentru nevoile individuale ale câinelui dumneavoastră.

Prevenirea bolilor articulare

Îngrijirea preventivă a sănătății este importantă pentru toți câinii, și este deosebit de importantă pentru rasele mari sunt uriașe care sunt predispuse la boli articulare. Controalele regulate la medicul veterinar se vor asigura că problemele potențiale – cum ar fi obezitatea sau o dietă necorespunzătoare – sunt depistate din timp, înainte ca acestea să contribuie la dezvoltarea bolilor articulare. Examinările fizice anuale detectează, de asem*nea, semne subtile de durere, rigiditate și scăderea amplitudinii de mișcare a articulațiilor, care sunt adesea indicatori timpurii ai problemelor ortopedice.

Cel mai bun mod de a preveni și de a gestiona bolile articulare la domiciliu este să vă asigurați că câinele dumneavoastră își menține o greutate sănătoasă. Potrivit Serviciului de nutriție clinică Tufts, debutul mai devreme al osteoartritei este doar unul dintre numeroasele moduri în care obezitatea poate dăuna sănătății animalului dumneavoastră de companie. Dacă câinele dumneavoastră este supraponderal, medicul veterinar vă poate ajuta să dezvoltați o dietă și un plan de exerciții fizice care să îi permită câinelui dumneavoastră să piardă excesul de greutate în siguranță.

.

Dasuquin pentru dureri și rigiditate articulară la câini - American Kennel Club (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5954

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.